TexJet
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Care este aspectul printului? Cât rezistă printul?

Imprimarea digitală presupune aplicarea cernelurilor CMYK direct pe suprafața textilelor. Cernelurile vor fi absorbite de fibrele din componența materialului, printul fiind placut la atingere, fin și necauciucat (în cazul textilelor albe sau dechise la culoare, care nu au nevoie de strat de alb) sau fin și cauciucat (în cazul textilelor închise la culoare, care au nevoie de strat de alb).

În cazul imprimării digitale se obțin culori vibrante, detalii foarte bine definite, imagini vii, cu o foarte mare flexibilitate și o rezistență mare la întindere și numeroase spălări.

Întreținerea adecvată a textilelor personalizate prin print va asigura o durată mare de timp în care se vor păstra culorile și intensitatea acestora.

Textilele printate digital au nevoie de o întreținere specială?

Întreținerea textilelor personalizate prin print digital nu este una specială. Se folosesc aceleași metode de spălare și călcare folosite la orice alt tip de imprimare a materialelor.

Chiar daca mulți dintre noi nu citesc și nu respectă eticheta producătorului, pentru a avea o personalizare în culori intense pentru o perioadă mai îndelungată este bine să respectăm totuși recomandările de spălare și călcare a materialelor.

Tricourile imprimate digital trebuie spălate de mână, la o temperatură cât mai mică (recomandat: max. 30 de grade). Înainte de spălare tricourile se întorc pe dos şi nu se lasă la înmuiat. Nu se vor utiliza inalbitori sau alte substante care contin clor pentru ca pot afecta imprimeul. Uscarea se face la temperatura camerei, nu se expune imprimarea razelor solare.

Pentru că astăzi a dispărut aproape în totalitate spălatul manual, noi recomandăm ca în cazul spălării cu mașina de spălat să respectați cerințele de mai sus: apa max. 30 grade C, tricoul să fie întors pe dos, utilizați cât mai puțin detergent și nu folosiți înălbitori. În plus centrifugarea trebuie realizată la turații puține, pentru a reduce posibilitatea de șifonare prea mare a textilelor (pliurile apărute pot conduce la pierderea intensității culorilor de personalizare dacă materialul textil este centrifugat prea mult).

Călcarea trebuie făcută pe partea interioară a tricoului. De asemenea, nu se recomandă călcarea în zona printului cu aburi.

Tricourile nu se curăță chimic.

Urmand aceste instructiuni, tricourile voastre personalizate ar trebui sa reziste la spalari fara probleme si va puteti bucura de ele cat mai mult timp!

Ce tipuri de textile pot fi imprimate digital?

Pentru că cernelurile folosite sunt cerneluri pe bază de apă textilele trebuie să fie fabricate din fibre naturale pentru a absorbi cerneala.

Textilele trebuie să aibă în componență minim 60% fibre naturale (bumbac, in, etc.) pentru ca fixarea cernelii să fie cât mai rezistentă.

Printul pe tricouri din fibre sintetice este mai puțin intens.

Dacă nu se cunoaște componența materialului este recomandat testul de print pentru a se vedea calitatea culorilor și rezistența la spălare.

Ce influențează calitatea printului?

Calitatea printului poate fi influențată de numeroși factori, dar cu siguranță cel mai important este tipul de material folosit pentru a fi imprimat. Grosimea materialului, densitatea și calitatea țesăturii, tratamentele aplicate, calitatea fibrelor din componența materialului textil diferă de la un producător la altul și sunt aspecte extrem de importante când vorbim de calitatea printului.

Printul pe materiale textile care nu au fost supuse spălării, înalbirii sau nu au fost folosite va avea o calitate net superioară. Materialele textile folosite se pot îngălbeni, afectând modul în care arată culorile printului.

Una alt aspect care influențează calitatea printurilor este cerneala folosită la imprimare. Noi folosim cernelurile originale DuPont pentru o rezistență și o folosire cât mai îndelungată a materialelor imprimate.

Ce influențează prețul printului digital pe materiale textile?

În primul rând prețul printului este influențat de culoarea suportului textil de imprimat. Tricourile și materialele textile albe sau deschise la culoare nu necesită aplicarea stratului de alb, cerneala albă fiind mai scumpă decât cerneala CMYK. În plus, tricourile închise trebuie tratate înaintea printării cu soluție de precoating.

Prețul printului mai este influențat de suprafața care trebuie imprimată, respectiv de folosirea unei cantități mai mare sau mai mică de cerneală.

Chiar dacă nu există o cantitate minimă de materiale textile care trebuie printate, prețurile practicate de către Crossval SRL Cluj-Napoca încurajează imprimarea unui număr mare de bucăți de tricori sau alte materiale textile. Discount-urile oferite în cazul unor cantități mai mari sunt semnificative.

Printul direct pe suprafața tricourilor este toxic?

Datorită faptului ca cernelurile folosite (DuPont) la printarea materialelor textile sunt cerneluri pe bază de apă nu există pericole toxice sau dermatologice.

Textilele personalizate prin această metodă pot fi folosite atât de copii cât și de cei care au pielea mai sensibilă.

Vă recomandăm totuși să acordați o atenție deosebită materialului care doriți să fie personalizat, pentru a nu reprezenta acesta o problemă în privința pielii dumneavoatră.

TexJet
INFORMAȚII GENERALE
TexJet

Caracteristici print

Dimensiunea maximă a printului: 42 x 60 cm

Rezoluție: TexJet Plus permite imprimarea la o rezoluție maximă de 1440 x 1440 dpi

Cerneluri: Folosim cerneluri DuPont™ Artistri®, cerneluri special dezvoltate pentru printurile direct pe diverse suprafețe textile. Cerneala DuPOnt, pe bază de apă, dă un aspect strălucitor și oferă o rezistența îndelungată a printului la spălare și călcare.

TexJet

Caracteristici print

Componența materialului textil: Materialul trebuie să aibă în componență minim 90% fibră naturală (bumbac , etc.), pentru o mai bună fixare a culorilor și o rezistență mai mare în timp.

Grosimea maximă a materialului: 2 cm.

Poate fi printată o gamă variată de materiale textile care respectă cel puțin caracteristicile de mai sus. În plus, textilele trebuie să nu fie șifonate (sau să permită călcarea) și să nu fie foarte pufoase sau scămoșate pentru a permite capului de printare o aplicare cât mai corectă a culorilor.

Printăm și pe tricouri polo.

TexJet

Caracteristici fișiere pentru print

Extensiile acceptate pentru trimiterea fișierelor pentru print sunt: Cdr (CorelDraw), PDF, JPG, TIFF, EPS, AI (Adobe Illustrator).

Fișierele Jpeg trebuie să aibă rezoluție mare pentru un print de calitate.

TexJet

Cum se printează

În imaginile video de mai jos veti putea urmări modul în care se printează tricourile cu imprimanta TexJet Plus.

Dacă doriți să vedeți cu ochii dumneavoastră cum lucrăm sunteți invitați să veniți la punctul nostru de lucru: str. Brândușelor, nr. 15, Cluj-Napoca.

Cu siguranță veți pleca mulțumiți!